LEILAS drömgoda cheesecake
I tidningen TARA hittade jag receptet på Leilas drömgoda cheesecake.
Detta recept vill jag aldrig slänga och förbjude att det skulle komma bort!
Det är den gooooooooodaste cheesecaken du bara drömt om förut.
Men nu kan den bli din....bara din...
Du hittar ost, vit choklad, jordgubbar och ägg hos Theds frukt och delikatess
så klart! Köp alla dina delikatesser här hos Theds i Kinna.
Denna kaka ska serveras kylskåpskall.
Kexbotten:
300 g digestivekex
150 g smör
I tidningen TARA hittade jag receptet på Leilas drömgoda cheesecake.
Detta recept vill jag aldrig slänga och förbjude att det skulle komma bort!
Det är den gooooooooodaste cheesecaken du bara drömt om förut.
Men nu kan den bli din....bara din...
Du hittar ost, vit choklad, jordgubbar och ägg hos Theds frukt och delikatess
så klart! Köp alla dina delikatesser här hos Theds i Kinna.
Denna kaka ska serveras kylskåpskall.
Kexbotten:
300 g digestivekex
150 g smör
Cheesecakesmet:
600 g philadelphiaost
2 ½ dl kesella 10%
1 dl strösocker
600 g philadelphiaost
2 ½ dl kesella 10%
1 dl strösocker
1 dl majstärkelse
2 tsk vaniljsocker
2 tsk vaniljsocker
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit kvalitetschoklad
1½ dl färska blåbär eller jordgubbar
1 dl vispgrädde
200 g vit kvalitetschoklad
1½ dl färska blåbär eller jordgubbar
Sätt ugnen på 175 grader.
Krossa kexen fint i en mixer och blanda med smält smör.
Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonbotten med
löstagbar kant.
Förgrädda botten i ca 10 min i mitten av ugen och låt svalna.
Krossa kexen fint i en mixer och blanda med smält smör.
Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonbotten med
löstagbar kant.
Förgrädda botten i ca 10 min i mitten av ugen och låt svalna.
Vispa philadelphiaosten och kesellan krämigt i en skål.
Blanda strösocker, majstärkelse och vaniljsocker.
Blanda strösocker, majstärkelse och vaniljsocker.
Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädden.
Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad och blanda ner
chokladen i smeten.
Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär eller jordgubbar.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 min.
Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun så att den inte
Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad och blanda ner
chokladen i smeten.
Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär eller jordgubbar.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 min.
Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun så att den inte
blir för mörk.
Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i ca 30 min.
Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i ca 30 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar