Förrätt: Snittar med laxröra
Per portion:
4 st formbröd - ta ut rundlar med ett glas
1 dl ostbågar - krossade
Bordsmargarin
2 ägg
1 msk gräslök
0,25 dl grädde
4 skivor skinka
0,5 dl keso
2 laxskivor
5 cm slanggurka
Lite citronsaft
Dill
Salt
1,5 dl creme fraiche
2 ostskivor
1 ägg
1 msk rödlök
Ta ut rundlarna och bred på bordsmargarin eller smör
Blanda mosade ägg, gräslök, skinka, grädde, keso och lite salt.
Bred på blandningen och lägg ett bröd över och varva.
Bred på creme fraiche runt och över snittarna.
Ställ in i kylen någon timme eller dagen innan.
Ha ut de mosade ostbågarna på en tallrik och rulla snittarna så att det kommer runt dem.
Strimla laxskivorna, kallrökt, finhackad gurka, rödlök, dill, citronsaft och krydda.
Ha i lite creme fraiche så att det blir till en röra. Lägg det uppepå snittarna.
Garnera med ägg, majonäs och det du vill...kanske en räka med.
Perfekt som förrätt. Gör dem gärna mindre än bilden, då man blir ganska mätt på en.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar