Pepparkakscheesecake
25 st pepparkakor
75 g smör
Mixa pepparkakor och smör till en dag och platta ut i en avtagbar form.
Lägg i kylen.Sätt på ugnen på 175 grader.
Fyllning:
800 g creme cheese
2½ dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
1 tsk kanel
½ tsk kryddnejlika
1 tsk ingefära
4 ägg
10 pepparkakor
Glasyr:
Creme cheese
1 dl florsocker
krossade pepparkakor
Rör ihop creme cheese och socker.
Blanda i vetemjöl, vaniljsocker, salt och kryddor och rör till en slät smet.
Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
Häll hälften av smeten i formen och grädda i ca 15-20 min.
Lägg sedan ut pepparkakor över och resten av smeten.
Grädda i ytterligare 35-40 min i nedre delen av ugnen.
Låt kakan kallna och stå i kyl över natten.
Ha på glasyren och krossade pepparkakor. Servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar